Αλέξης Μπακόπουλος

Περιοδοντολόγος - Εμφυτευματολόγος

Ειδικευμένος στο University of Minnesota, ΗΠΑ
Διπλωματούχος του American Board of Periodontology

Αγίας Σοφίας 32
Θεσσαλονίκη 546 22
+30.2310.262.474
[email protected]

Συχνές ερωτήσεις για την αισθητική οδοντιατρική


Κινδυνεύουν να χαθούν δόντια εξαιτίας των ουλικών υφιζήσεων;

Σε γενικές γραμμές οι ουλικές υφιζήσεις εμφανίζονται σε άτομα με πολύ καλή, έως υπερβολική, στοματική υγιεινή, που δεν πάσχουν από περιοδοντίτιδα. Συνεπώς, δεν υπάρχει κίνδυνος απώλειας δοντιών, εφόσον δεν επιδεινώνεται η κατάσταση. Είναι σημαντικό πάντως να υπάρχει τακτική παρακολούθηση ανα 6-12.

Είναι απαραίτητο να γίνει κάλυψη των ουλικών υφιζήσεων;

Εφόσον γίνει σωστή ενημέρωση και αντιμετωπιστεί η κακή τεχνική βουρτσίσματος, είναι πιθανό να μην υπάρξει επιδείνωση της ουλικής υφίζησης, οπότε και δεν απαιτείται κάποια παρέμβαση. Εφόσον όμως παρατηρείται επιδείνωση, κάτι που τεκμηριώνεται με κλινικές μετρήσεις και φωτογραφίες κάθε 6-12 μήνες, τότε κρίνεται απαραίτητη η αντιμετώπιση του προβλήματος.

Είναι επίπονες οι επεμβάσεις αισθητικής οδοντιατρικής (κάλυψη ούλου με μόσχευμα, ουλοπλαστική);

Όλες οι επεμβάσεις γίνονται από τον περιοδοντολόγο στο ιατρείο στη Θεσσαλονίκη με τοπική αναισθησία, οπότε δεν υπάρχει καθόλου πόνος κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων. Τις επόμενες 2-3 μέρες μπορούμε να περιμένουμε ελαφριά ενόχληση, που ελέγχεται με κοινά παυσίπονα.

Πότε τοποθετούνται οι όψεις πορσελάνης μετά από επέμβαση διαμόρφωσης των ούλων;

Μετά από επεμβάσεις ουλοπλαστικής απαιτείται αναμονή 8-10 εβδομάδων για την ολοκλήρωση της επούλωσης, πριν γίνει τοποθέτηση όψεων πορσελάνης ή όποιας άλλης προσθετικής.

2016 © Αλέξης Μπακόπουλος | Περιοδοντολόγος - Εμφυτευματολόγος. Powered by Ministry of Web.