Αλέξης Μπακόπουλος

Περιοδοντολόγος - Εμφυτευματολόγος

Ειδικευμένος στο University of Minnesota, ΗΠΑ
Διπλωματούχος του American Board of Periodontology

Αγίας Σοφίας 32
Θεσσαλονίκη 546 22
+30.2310.262.474
[email protected]

Χειρουργική θεραπεία περιοδοντίτιδας


Εφαρμόζεται σε προχωρημένα περιοδοντικά προβλήματα, όταν η συντηρητική θεραπεία δεν καταφέρνει να ελέγξει το πρόβλημα. Συνήθως αφορά μερικά μόνο δόντια και αποσκοπεί στη βελτίωση της πρόσβασης των εργαλείων για την απομάκρυνση μικροβίων και της πέτρας των δοντιών.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να συνοδευτεί και από προσπάθεια ανάπλασης του οστού που έχει χαθεί και επαναφοράς των δοντιών στην αρχική τους κατάσταση. Πρέπει να σημειωθεί ότι η αναγέννηση οστού δεν είναι απλή διαδικασία και εφαρμόζεται επιτυχώς σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις οστικής κατστροφής και με πολύ προσεκτική επιλογή των ασθενών που έχουν καλές πιθανότητες επιτυχίας.

Η ανάπλαση του οστού συχνά απαιτεί και τη χρήση διαφόρων βιολογικών παραγόντων, όπως μόσχευμα οστού που είτε λαμβάνεται από το στόμα του ασθενή είτε προέρχεται από άλλες πηγές, ανθρώπινες ζωικές ή συνθετικές, αλλά και διάφορες πρωτεϊνες που ενισχύουν την αναγεννητική ικανότητα του οργανισμού. Το κάπνισμα είναι πολύ αρνητικός παράγοντας και οι καπνιστές δεν είναι καλοί υποψήφιοι για τέτοιες επεμβάσεις


2016 © Αλέξης Μπακόπουλος | Περιοδοντολόγος - Εμφυτευματολόγος. Powered by Ministry of Web.